Конституційний Суд в руках земляка Януковича

Минулого тижня у зв’язку із завершенням трирічного терміну повноважень Анатолія Головіна головою Конституційного Суду України обрано В’ячеслава Овчаренка. Нинішній голова народився у Єнакієвому, звідки родом і Віктор Янукович. Відомо, що в той час, коли нинішній гарант Конституції керував усього-на-всього виробничим об’єднанням «Орджонікідзевугілля», Овчаренко працював там юридичним консультантом. Але невдовзі його кар’єра почала стрімко зростати.

А лишень Віктор Федорович обійняв посаду Прем’єр-міністра України, Овчаренко одразу очолив Єнакіївський міський суд. Коли Янукович вдруге став Прем’єр-міністром, Овчаренка у серпні 2006 року призначили суддею Конституційного Суду України.

Цікаво, що саме тоді, коли Овчаренко головував у Єнакіївському суді, звідти безслідно зникли матеріали справ про засудження Януковича. Пізніше у своїх свідченнях він пояснив факт зникнення документів тим, що «в період з 1989-го по 2000-й у Єнакіївському міському суді була відсутня належна охорона приміщень».

Працювати на теперішній високій посаді Овчаренко зможе не три роки, а лише до серпня 2015 року – у цей час закінчується його дев’ятирічний термін судді Конституційного Суду. Отже, стає очевидним, що йому «за стрімку кар’єру» треба відпрацювати по повній програмі, аби віддячити своєму патрону, а саме: забезпечити обрання Віктора Януковича на другий термін президентства. Як бачимо, наш Президент укріпив усі лінії оборони: Верховну Раду, Генеральну прокуратуру, Конституційний Суд. На цих важливих посадах посадив своїх відданих людей пенсійного чи передпенсійного віку.

В’ячеслав ОВЧАРЕНКО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>