Архангел Гавриїл – вісник благих новин

26 липня церква відзначає Собор архангела Гавриїла – другого після архангела Михаїла і одного із семи головних архангелів, який найближчий до престолу Божого.

Архангела Гавриїла вважають ще й вартовим біля воріт раю. Гавриїл означає: «Господь – моя сила». Цікаво, що цей архангел так само визнається іудаїзмом та ісламом. Хто читав Євангеліє, знає, що саме цей архангел приніс звістку Єлизаветі і Марії про скоре народження Хрестителя й Ісуса Христа. А мусульмани вважають, що саме Джабраїл (так його називають) продиктував текст Корану пророку Мухамеду.

На думку богоотців, Гавриїл був посланий Богом у Гефсиманський сад для укріплення духовних сил Спасителя. Він також сповістив Богородиці про її Успіння.

Хвалебну пісню Божій Матері «Достойно є» навчив інока Афонського монастиря також архангел Гавриїл. Саме цей архангел є помічником для всіх, хто пов’язаний із мистецтвом і спілкуванням з людьми. Тож якщо ви актор, художник, письменник, журналіст, музикант, співак, учитель, то прикликайте його в помічники – і Гавриїл допоможе відкрити вам ті двері, де свій талант зможете реалізувати повністю.

Ще Гавриїл є архангелом благовіщення, допомагаючи віруючим об’єднатися з Богом. Він дуже могутній і сильний, ті, хто звертається до нього, швидко відчувають його поміч.

Отже, сердечно шануймо Гавриїла як одного із найближчих до Бога всесвітнього архангела, який сповістив всьому світові спасіння. Вшановуймо його благоговійним поклонінням і молитовними піснями, возносячи подяки за благії звістки.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>