Московський патріарх Кирил приїде в Україну на броньованому літерному поїзді

Голова Російської православної церкви, Патріарх Московський і всієї Русі Кирил приїде до Києва в п'ятницю, 26 липня, близько 19:00-20:00, на спеціальному літерному поїзді.

Про це повідомив голова патріаршої прес-служби Олександр Волков. «Хрест Андрія Первозванного, який вперше їде в Україну, перевозитимуть у спеціальному храмі-вагоні, в якому всю дорогу триватимуть богослужіння. Цей поїзд у такому фізичному сенсі з'єднає три столиці – Москву, Київ і Мінськ (сюди Кирил приїде 29 липня вранці)», - цитує Волкова «Експрес-онлайн» ()http://www.segodnya.ua/.

При цьому він додав, що в поїзді, крім Кирила, будуть «представники помісних православних церков».

У свою чергу, в «Укрзалізниці» зазначили, що броньований літерний потяг буде їхати виділеною колією. «Це як готель на колесах. Такий був у Сталіна. Там п'ять вагонів, останній - вагон-храм. Охорона у Патріарха, як у Володимира Путіна. Для потяга розроблять спеціальний графік руху», - повідомили в «Укрзалізниці».

 

 

 

Фото: є

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>