У Бразилії хотіли підірвати Папу Римського

Візит Папи Римського Франциска до Бразилії був затьмарений неприємним інцидентом. У комплексі храму в Апаресиді, де понтифік повинен відслужити месу, військовослужбовці під час рутинної перевірки виявили саморобну бомбу, повідомляє «Експрес онлайн».

Вибуховий пристрій, виготовлений з пластикової труби і перемотаний скотчем, заклали в туалеті біля автомобільної парковки. Бомба знаходилася достатньо далеко від можливого маршруту Папи Римського і мала незначну потужність.

Візит Франциска до Бразилії почався в понеділок. Перед поїздкою понтифік оголосив, що хоче відвідати храм Богоматері з Апаресиди - святої покровительки Бразилії.

Очікується, що Папа Римський відвідає в Бразилії не тільки церкви, але і фавелли – трущоби міських бідняків. Понтифік утримався від надмірностей під час поїздки і навіть заощадив на перельоті.

Особливо наголошується, що в ході свого візиту Франциск вирішив не користуватися броньованим папамобілем. Втім, він йому і не потрібний. За повідомленням бразильської влади, забезпечувати безпеку Франциска будуть 10 тисяч поліцейських і 14 тисяч військовослужбовців.

Близько 100 наглядових станцій відстежуватимуть пересування Папи Римського і натовпу, що оточує його. Очікується, що поїздка понтифіка допоможе привернути увагу населення країни до релігії.

 

 

 

Заставка – Папа Римський

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>