Колись співали на сцені, а тепер – на пошті

Ці колоритні жіночки із села Велике Вербче Сарненського району, що на Рівненщині, понад двадцять років працюють листоношами на місцевому відділенні зв’язку. Основну роботу Галина Нагорна та Надія Куліш вдало поєднували зі сценічним життям – обидві виступали у місцевому фольклорному ансамблі «Джерело».

Поштаркою Галина Олександрівна Нагорна трудиться уже 23 роки. Прийшла сюди на місце свекрухи, коли та пішла на пенсію. Зізнається, роботу вподобала одразу, адже вона дозволяє постійно бути серед людей. Як і більшість працівників цієї галузі, спершу боялася грошей. Зізнається, коли перші рази платила пенсію, руки дещо тремтіли.

– Це вже з часом усвідомила, що у цій роботі немає нічого складного чи страшного, а тоді аж мороз по шкірі ходив, – посміхається Галина Олександрівна.

Натомість Надія Петрівна Куліш освоїла всі тонкощі справи листоноші задовго до того, як почала тут трудитися.

– Колись я працювала у сільській раді, проводила так звані обряди та розписувала молодят. Часто заходила до дівчат на пошту поговорити, – розповідає Надія Куліш. – Коли хтось із поштарів ішов у відпустку – підміняла його. Потім помер один листоноша, і мене запросили працювати на його місце. Погодилася, не роздумуючи. Ось уже 22 роки минуло, як не змінюю місце роботи.

Надію Петрівну нова посада нітрохи не лякала. Каже, весь страх із неї вийшов ще тоді, коли на підміні була. Незважаючи на те, що жінка вже на пенсії, без велосипеда, на якому розвозить селянам газети, життя не уявляє. Жартує, що крутячи педалі, почувається молодшою на добрий десяток років.

А колись Галина Нагорна та Надія Куліш ще й співали у фольклорному ансамблі «Джерело». Із виступами колективу об’їхали чи не половину Рівненщини. Гастрольне життя жінкам дуже подобалося, адже обидві співають із раннього дитинства. І хоч ансамбль народної творчості незабаром завершив своє існування, радувати жителів Великого Вербча своїми дзвінкими голосами листоноші не перестали. Щоправда, роблять це вже не зі сцени, а у місцевому відділенні зв’язку.

Марія МАРТИНЮК,

Рівненська область

Фото автора

 

Галина Нагорна та Надія Куліш

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>