В український «LNG-термінал» погодились інвестувати корейці

Провідні корейські компанії готові взяти участь в інвестуванні проекту «LNG-термінал» в Одеській області, зокрема в будівництві наземної частини терміналу обсягом 10 млрд кубометрів газу. Про це в коментарі кореспонденту БТБ повідомив Голова державного агентства з управління інвестиціями та національними проектами України Владислав Каськів.

 

«Дійсно, ми з Кореєю, з корейськими компаніями ведемо вже тривалий процес співпраці. Він реалізується в проекти конкретних документів і очікуємо найближчим часом конкретних підсумків, результатів у рамках такої співпраці», - сказав очільник агентства, коментуючи  заяви посла Республіки Корея в Україні про готовність  корейських компаній до участі в будівництві терміналу.

«Йде мова про реалізацію другого – наступного – етапу, який передбачає здійснення інвестицій у будівництво наземної частини терміналу обсягом 10 млрд кубометрів газу», - повідомив Владислав Каськів.

Він також додав, що оскільки проект здійснюється за інвестиційні кошти, всі партнери будуть визначатися на конкурсних засадах.

Говорячи про постачальників та заплановані обсяги газу, Каськів зазначив, що ринок зрідженого газу досить лібералізований і складнощів в цьому питанні немає:  «У нас зараз підписані угоди про конфіденційність, я маю на увазі, в Україні, з п’ятьма потенційними компаніями-постачальниками. Але це коло постійно розширюється і ми тут жодних проблем не бачимо».

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>