У Верховній Раді не підтримують ініціатив волинських депутатів

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала роботу народних депутатів, що обиралися до Верховної Ради України від мажоритарних округів  по всій Україні, зокрема й у Волинській області. У конференц-залі «ВолиньМедіа» презентували результати дослідження регіональний координатор Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп та аналітик Громадянської мережі ОПОРА Олександр Неберикут.

ОПОРА дослідила професійні досягнення депутатів за звітний період, зокрема, проаналізувала ініційовані мажоритарниками законопроекти та подані запити, вивчила їх відвідуваність пленарних засідань парламенту та роботу в профільних комітетах ВРУ.

Найрезультативнішим волинським мажоритарником є Євген Мельник, проект постанови якого був прийнятий ВРУ в цілому. Загалом волинськими мажоритарниками було ініційовано 13 проектів законів, в яких вони часто виступали співавторами та два проекти постанов. Окрім проекту постанови Євгена Мельника, жоден із законопроектів не був затверджений Верховною Радою, а то й не розглядався нею взагалі.

Своїми законодавчими ініціативами депутати-мажоритарники від Волині лише частково показали своє бажання вирішувати проблеми, хоч це вони активно декларували у своїх передвиборчих обіцянках. Також, їх ініціативи виявилися малоефективними, адже лише один проект постанови був затверджений Верховною Радою.

«Що стосується коефіцієнту корисної дії. Мені здається, що це ключове. Була прийнята лише одна постанова одного депутата - проект постанови про відзначення ювілею міста Володимира-Волинського. Це один затверджений документ із усіх законопроектів, які були подані волинськими депутатами. За півроку роботи їм вдалося пролобіювати, вплинути на прийняття лише одного документа, і цей документ не є найважливіший для Волинської області, найбільш затребуваний», - прокоментував отримані результати дослідження Олександр Неберикут.

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>