Коли до храму привезли мощі святого, замироточила ікона

Нещодавно у Рівненському Свято-Покровському кафедральному соборі замироточила ікона Божої Матері «Одигітрія Дорогобузька». Диво трапилося після того, як до храму привезли мощі святого Меркурія Чернігівського, ігумена Бригінського.

Керівник прес-служби Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Василь Рудніцький розповідає, що ця ікона є точною копією «Богородиці Одигітрії», яку у 60-х роках минулого століття український мистецтвознавець Павло Жолтовський знайшов у напівзруйнованому храмі Успіння Пресвятої Богородиці в селі Дорогобуж Гощанського району. Після реставрації оригінал одразу передали до Рівненського краєзнавчого музею, де він знаходиться і донині. Натомість місцеві іконописці у 1997 році, на замовлення тодішнього голови правління страхової компанії «КНЯЖА» Юрія Кіндзерського, створили точну копію образа. Її чоловік подарував Свято-Покровському кафедральному собору.

Те, що з ікони виділяється миро, 2 липня побачили прихожани, вони і повідомили духовенство храму. З благословення керуючого єпархією архієпископа Іларіона було створено спеціальну комісію, яка протягом тижня спостерігала за цим феноменальним явищем. Священики засвідчили: образ Божої Матері «Одигітрії Дорогобузької» дійсно мироточить.

Отець Василь додає, що диво сталося після того, як до собору привезли мощі святого – преподобного Меркурія Чернігівського, ігумена Бригінського. Священик вірить, таким чином Матір Божа показує свою радість за перебування мощей великого угодника Божого у Рівному.

Марія МАРТИНЮК,

м. Рівне

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>