В Україні податкова перевірить тих, хто отримує мінімалку

Міністерство соцполітики і Міністерство доходів і зборів мають намір провести моніторинг громадян, які отримують мінімальну зарплату, і їх працедавців, заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

«Ми зараз об’єднуємо зусилля служб зайнятості, Пенсійного фонду і інспекції по праці, тісно співпрацюємо з Міністерством доходів і моніторимо кожну вакансію і людей, які отримують мінімальну зарплату. Усі структури отримали завдання йти і знайомитися з цими людьми, розмовляти з працедавцем, чому у людини мінімальна зарплата», – цитують Наталію Королевську «Экономические известия» (http://news.eizvestia.com/news-finance/full/vseh-ukraincev-poluchayushhih-minimalku-proverit-nalogovaya).

За даними Королевської, в Україні «мінімалку» отримують 1,8 мільйона чоловік. Більшість з них, як вважає міністр, потрапляють під систему, коли їм платять мінімальну зарплату, а решту видають в «конвертах» для мінімізації податків.

«Середня зарплата – 3 253 гривни на травень. Середня заробітна плата, я вважаю, сьогодні необ'єктивна, тому що трохи менше 15% людей отримують у нас мінімальну зарплату», – додала міністр.

Королевська підкреслила, що з такими працедавцями проводитиметься робота для того, щоб лояльними методами стимулювати їх підняти зарплату.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>