Україна стоїть у рейтингу поруч з Молдовою за рівнем валового доходу на душу населення

Україна зайняла 136-е місце в рейтингу Всесвітнього банку по рівню валового доходу на душу населення. На одного українця доводиться $3500, повідомляє «Фокус» (http://focus.ua/economy/275384/).

Дослідники розділили держави по рівню доходу на чотири категорії: багаті, вище за середній, нижче середнього і з низьким доходом. Україна потрапила в групу країн з валовим доходом нижче середнього. По рівню добробуту ми є сусідами в списку з Молдавією, Узбекистаном і Грузією.

До найнижчої категорії належать держави, в яких валовий доход на душу населення складає менш $1035. У групу з доходом нижче середнього увійшли країни з $1036-4085 на людину, в категорію вище за середній - з доходом в $4086-12 615. І, нарешті, найбагатші країни це ті, де доход вище $12 616 на одного громадянина.

Перше місце в рейтингу дісталося Монако. У п'ятірку лідерів потрапили Ліхтенштейн, Бермудські острови, Норвегія і Швейцарія. До категорії багатих країн також увійшли Латвія, Литва, Антігуа і Барбуда, Чилі і Уругвай. Росія в рейтингу Всесвітнього банку займає 72-е місце між Польщею і Хорватією.

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>