У Києві «Беркут» розігнав мітинг проти свавілля міліції

Близько 200 осіб, незадоволених роботою правоохоронних органів, вийшли 18 липня на Майдан Незалежності в Києві, аби висловити невдоволення роботою міліції. Як повідомляє «Українська правда», о 23:30 сюди прибули чотири автобуси «Беркуту» прибули, і одразу оточили мітингувальників.

Люди стали в коло, співали гімн України, і кричали «зрадники у погонах», «Слава Україні, смерть ворогам», «зека геть».

«Беркут» по одному висмикував людей, і виносив за руки і ноги. Одному з учасників мітингу стало зле. «Беркут» також відібрав раніше встановлені 2 намети. Людей саджали в автобуси, на яких вони приїхали до Києва. Хтось з націоналістів кинув димову шашку. Під час тисняви від «Беркуту» дісталося камері «5 каналу».

Перед цим представник київського управління благоустрою з 23:15 намагався вручити учасникам мітингу на Майдані повідомлення про незаконність встановлення наметів. Однак люди відмовились приймати повідомлення, заявивши, що не знають, хто власник наметів. Вони також не погодились, що намети — це тимчасова архітектурна форма, як сказано у приписі.

О 22 годині біля наметів було 130-150 осіб. Серед них матері, які прийшли у четвер під МВС, щоб розповісти про знущання правоохоронців на їхніми синами. Там же були люди з Полтави і Кіровоградщини, які долучились до ходи, і пішки йшли до Києва. Серед мітингувальників є і київська вчителька Ніна Москаленко, у якої два високопоставлені міліціонери намагаються через рейдерів відібрати будинок. Москаленко каже, що має підтримати цих людей, бо вона така сама жертва свавілля, як і інші люди.

Раніше, за повідомленням «5 каналу», правоохоронці заявили, що розганяти мітингувальників не збираються, але пізніше нагадали, що їхня акція має закінчитися до вказаного у заявці часу – до 23.30.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>