Зник хлопець, який поцілив яйцем у польського президента

Рідні 21-річного Івана Шемета із Запоріжжя, який розбив яйце на плечі президента Польщі Броніслава Коморовського, кажуть, що не можуть зв’язатися із хлопцем ще від неділі. Як запевняють у волинській міліції, після тригодинного допиту хулігана відпустили, але додому він не повернувся.

Як ідеться у сюжеті телеканалу СТБ, звістки від Івана чекає його матір Наталія та 4-річний братик Мишко. Днями до них додому навідалися слідчі з Луцька, що ведуть справу хлопця. Вони й розповіли матері, як її син яйцем атакував президента Польщі.

Друзі та рідні певні, Івана тримають у міліції та силою вибивають з нього показання.

Але правоохоронці це спростовують. Кажуть, що хлопця затримали, порушили карну справу і одразу відпустили на підписку про невиїзд.

– Ще вчора ввечері хлопець разом із своїм адвокатом був у слідчому управлінні. З ним проводилися необхідні слідчі дії. Іван є членом громадської організації «Слов`янська гвардія», яка відрядила його до Луцька домовлятися про проведення урочистого заходу на честь ветеранів. Вчинок свого активіста в організації не розуміють і засуджують. Обіцяють покарати, коли той об`явиться, – зазначила керівник сектору зв’язків з громадськістю УМВС у Волинській області Оксана Блищик.

У посольстві Польщі напад із яйцем на президента Комаровського не коментують. У той же час авторитетна польська «Газета виборча» зазначає, що цей інцидент може зірвати українсько-польський фестиваль «Європейські дні добросусідства», який має пройти на кордоні між державами у серпні.

Щоправда, українські організатори запевнили «Вікна», що вони готуються до фестивалю і що дійство може зірвати лише погода. Не збирається відмовлятися від ідеї і Волинська облдержадміністрація, під егідою якої відбуватиметься фестиваль.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>