Україна вручила ноту російським дипломатам у зв’язку з інцидентом в Азовському морі

Міністерство закордонних справ України вручило ноту тимчасовому повіреному РФ в Україні Андрію Воробйову відносно інциденту із загибеллю українських моряків в Азовському морі.

Як повідомляє сайт LB.ua прес-служба МЗС України, для цього Воробйов (посол РФ в Україні Михайло Зурабов у відпустці) був викликаний у відомство в четвер.

«Під час зустрічі виконуючий обов’язки глави МЗС України Руслан Демченко висловив глибоку стурбованість української сторони у зв'язку з діями російських прикордонників і непропорційністю застосованих ними заходів, які привели до трагічних наслідків, і вручив представникові російського посольства ноту», - говориться у повідомленні.

Українська сторона вимагає проведення усебічного і об'єктивного розслідування інциденту за участю українських і російських компетентних органів, а також вимагає прийняти мері, щоб не допустити подібних випадків в майбутньому.

У відповідь Воробйов висловив співчуття у зв'язку з інцидентом і запевнив, що усі необхідні заходи з метою належного розслідування інциденту будуть вжиті.

«Російська сторона також запевнила, що забезпечить всебічне сприяння лікуванню потерпілих, пошуку зниклих, а також репатріації тіл загиблих українських громадян», - відзначається в повідомленні.

Нагадаємо, учора увечері в районі коси Должанська під час переслідування сталося зіткнення прикордонного катера РФ з українським судном. В результаті інциденту риболовецький баркас перекинувся - 2 людини потонули, пошук ще двох рибалок триває.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>