У лучанина вилучили автомати, кулемети, пістолети

До УБОЗу Волинської області надійшла оперативна інформація, що 54-річний житель міста Луцьк незаконно зберігає вогнепальну зброю та боєприпаси.

– У рамках проведення санкціонованого обшуку у лучанина справді виявили зброю, – розповів начальник УБОЗ УМВС України у Волинській області полковник міліції Сергій Горбатюк. – Зокрема у помешканні та належному йому підсобному приміщенні зберігалися пістолет-кулемет ППШ-41 та ППС-43, пістолет марки «Венус», автомат «Шмайсер» часів Великої Вітчизняної війни, а також багнети та штик-ножі до гвинтівок часів Першої світової війни. Арсенал доповнювали газовий пістолет марки «Rohm», пневматична гвинтівка «ІЖ-38 П», мисливська рушниця «ТОЗ-34Р», патрони різних калібрів та штик-ніж до автомата Калашнікова з кинджалом.

Як розповіли у СЗГ УМВС України у Волинській області, таку кількість зброї чоловік пояснив тим, що захоплюється колекціонуванням старовинних речей. Розповів, що всі ці припаси він дістав прямо із землі під час розкопок поблизу обласного центру.

Зброю направили в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України у Волинській. Судово-балістична експертиза показала, що частина вилученого є бойовою вогнепальною зброєю.

Згідно із законодавством, лучанин може опинитися в місцях позбавлення волі терміном від трьох до семи років.

Згідно з отриманою інформацією, міліціонери розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими приписами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>