Шацькі озера підуть під землю, – вважає експерт

За словами голови національної екологічної ради України Тетяни Тимочко, якщо в сусідній Білорусі не припинять розробку Хотиславського кар'єру, це приведе до екологічної катастрофи.

«Це знищення Шацьких озер, вони просто підуть під землю. Рівень води в озерах поступово знижується. Вода може піти в утворені пустоти у будь-який час», – передає слова Тетяни Тимочко ЧасUA.

Науковець також підкреслила, що порушення природного балансу поруч, в 30 кілометрах, рано чи пізно приведе до знищення озер.

«Минулого року ми звернулися до Президента з пропозицією провести переговори з білоруською стороною, щоб раз і назавжди заборонити діяльність Хотиславського кар'єру. Причому в 2009-му році уряд України вже домовлявся про це, і на 2,5 року були зупинені роботи. Але під час недавнього візиту Лукашенка в Україну це важливе питання наш Президент опустив», – підсумувала Тетяна Тимочко.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>