На Рівненщині гуляли придворні дами, лицарі та шляхтичі

Минулими вихідними на Рівненщині пройшли одразу два масштабні гуляння. У ніч на Івана Купала в містечку Корець відбувся обласний відкритий фестиваль народного мистецтва «Зелене Купало в літо упало». Співами, театралізованими купальськими дійствами та феєріями гостей розважали фольклорні колективи з Рівненської, Житомирської та Хмельницької областей. Справжньою родзинкою дійства стала презентація етносадиб «Села Кореччини запрошують», де кожна сільрада району частувала присутніх стравами та напоями, які готують лише у них.

Наступного дня у селі Пляшева Радивилівського району відбувся перший фестиваль народних промислів, традиційної культури та історії Волині «Волинський серпанок». Тут предстали чи не усі види ужиткового мистецтва українців: ткацтво, вишивку, різьблення… Також показали серпанкову тканину, яку не могли відтворити упродовж ста років. Усі охочі могли взяти майстер-клас із ткацтва, пов’язування хустинки на голову, плетіння оберегів із льону та багато іншого. Серед шляхтичів та лицарів фестивалем розгулювали навіть італійські придворні дами XVI століття. Відобразити ту чи іншу історичну епоху також приїхали реконструктори із Білорусі та Литви.

Марія МАРТИНЮК,

Рівненська область

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>