Прес-конференція після матчу “Динамо”-”Волинь”

Нагадаємо, що матч "Динамо"-"Волинь" відбувся 14 липня на стадіоні "Олімпійський" у Київі, рахунок матчу 1:1. Після матчу відбулася прес-конференція.

Віталій КВАРЦЯНИЙ (головний тренер "Волині"):

- Враховуючи, що грали з київським "Динамо", вважаю, що ми сьогодні не втратили свого обличчя - це найголовніше. Хоча, звичайно, у нас було дуже багато проблем в плані організації гри, в конструктивності. Ми виходили на цікаві позиції, але брак упевненості і досвіду деяких виконавців не дозволяли нам досить гостро організовувати завершення своїх атак: ми швидко втрачали м'ячі і швидко бігли назад. Незрозуміло, для чого ми це робили. Ви можете запитати у гравців - ми їх напучували словами про те, що в сьогоднішньому матчі їм нічого боятися. Я був на поєдинку "Динамо"-"Зеніт", вивчив гру киян, наскільки це було можливо. Ми програли в швидкості і техніці. Але ми не боялися грати з "Динамо". Правда, хлопці нас до кінця не зрозуміли - вони все-таки боялися суперника. І не вийшло те, чого ми хотіли. Проте найголовніше - ми не хотіли втратити обличчя у першому ж турі, тому що психіку потім будувати набагато складніше.

 

Олег БЛОХІН (головний тренер "Динамо"):

- Перша гра чемпіонату завжди нервова - це зрозуміло. Але, звичайно, ми повинні були обігрувати "Волинь", це навіть не обговорюється. Не використали свої моменти, при цьому пропустили необов'язковий гол - я так і не зрозумів, як це сталося. Пропустили гол з роздягальні - хлопці, мабуть, ще не прокинулися.

А свої моменти треба доводити до логічного завершення. То хочемо м'яч у ворота завести, то пас не можемо віддати. По грі ми показали рівень на голову вище "Волині", але рахунок на табло. Втратили два очки. Тепер потрібно надолужувати цю втрату в інших матчах - мабуть, в поєдинках з лідерами - "Шахтарем", "Металістом", "Дніпром"...

- Наскільки готові Тремулінас і Беланда розпочати наступний матч з перших хвилин?

- Не думаю, що це можливо. Тремулінас не може цього просто фізично - він тренується всього два дні. Беланда також ще не набрав своїх кондицій. У якійсь мірі, те ж саме можна сказати і відносно Мбокані і Ленса. Я говорив про це раніше - у нас є різнобій в готовності футболістів.

- Чому абсолютно ніхто з гравців " Динамо" після матчу не вийшов до журналістів в мікст-зону?

- Не знаю.

- Але ви їм не забороняли спілкуватися з пресою?

- Після матчу я дав їм інформацію про найближче тренування і прийшов на прес-конференцію. Так що роздягальню хлопці покидали самі. Напевно, і в радості, і в смутку потрібно відповідати на питання журналістів. Я ж завжди приходжу на прес-конференцію. Прийшов зараз, хоч кішки на душі і скребуть - після виступу на "Об'єднаному турнірі" я не чекав такого результату. Повторюся, такі моменти потрібно реалізовувати.

- На мою думку, сьогодні було потворне суддівство...

- Я не обговорюю суддівство. Це марно. Мене в минулому чемпіонаті видаляли вже, так що я прийняв рішення, що надалі взагалі не говорю про суддівство. До Колліни питання, а не до мене.

- Але навіть при такому суддівстві команда повинна реалізовувати свої моменти. Чому "Динамо" провело два таких різних тайми?

- Я вважаю, що в другому таймі "Волинь" стояла стіною, і хлопцям складніше було грати. Хоча ми їх попереджали про подібний розвиток ситуації. Що ж до першого тайму, то коли ти не використовуєш свої моменти, за рахунку 1: 1 суперник, звичайно ж, битиметься до останнього.

Я попереджав гравців (особливо іноземців), що наш чемпіонат дуже відрізняється від іншої першості. Суперники тут б'ються, як можуть. І якщо у підсумкуі забивають, то, значить, заслуговують на такий рахунок, який є.

- Чи мала місце з вашого боку недооцінка суперника?

- Ні.

- Ви вивчали гру "Волині"?

- А як це було можливо, якщо вони ніде не грали до сьогоднішнього матчу? Уперше склад оновленої "Волині" я побачив безпосередньо перед сьогоднішнім матчем. Так що вивчити лучан ми просто не мали можливості. Я це чесно сказав хлопцям на установці. Якихось футболістів основного складу лучан я знав, а про інших не мав ані найменшого представлення. Але не сумнівався, що " Волинь" у будь-якому випадку стоятиме стіною ззаду, а на стандартні положення підключатимуться високорослі гравці. Це стиль Кварцяного, він підбирає у свою команду гренадерів. Можна його привітати - його команда зуміла вивезти з Києва одне очко. Залишається побажати, щоб і в наступних матчах "Волинь" проявила ті ж якості.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>