Європейське майбутнє Луцького зоопарку

У Луцькій міській раді відбулась українсько-польська зустріч учасників проекту з модернізації зоопарків в Замості та Луцьку, який передбачає також створення рекреаційної зони у польському Жешуві. Роботи проводитимуть за кошти Євросоюзу.

Про подробиці фінансової частини задуманого розповів керівник проекту інспектор відділу інвестицій, розвитку міста Замость Марчін Грабскі. Загальний бюджет складає 2,6 млн євро, з яких близько 1,5 млн євро буде витрачено на реконструкцію Луцького зоопарку. Також, за умовами отримання гранту, частину коштів – понад півтора мільйона гривень має виділити Луцька міська рада. Першочергово у зоопарку побудують містечка для левів та ведмедів з вольєрами, облаштуються оглядові тераси, павільйони, залізобетонну огорожу, алею від центрального входу, проведуть усі необхідні електромережі та водопостачання. Планується, що зоопарком курсуватимуть електромобілі для відвідувачів.

Архітектор Василь Дузь-Крятченко представив креслення та віртуальні макети не лише будівель, на які виділено кошти, але й тих, що заплановані на другий етап проекту (ветеринарна поліклініка, павільйон для птахів, вольєри для копитних та хижих тварин, господарчий та адміністративний корпуси). Реконструкцію мають завершити у квітні 2015 року.

 Відео з зоопарку.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>