«Волинь» у Києві зупинила розрекламоване оновлене «Динамо»

«Динамо»-«Волинь» – 1:1

 

Голи: 0:1 – Кінаш (2). 1:1 – Мбокані (28).

 

«Динамо»: 1. Шовковський – к, 2. Даніло Сілва, 3. Селін, 4. Мігель, 7. Ленс (99.  Дуду, 46), 10. Ярмоленко (20. Гусєв, 76), 19. Гармаш, 24. Віда, 25. Аруна (90. Беланда, 66), 34. Хачеріді, 85. Мбокані.

 

«Волинь»: 42. Неділько, 3. Сімінін – к, 6. Шиков, 23. Шершун (4. Приндета, 64), 8. Нємчанінов, 29. Кінаш (88. Скоба, 53), 7. Гошкодеря, 11. Мемешев, 10. Бікфалві, 9. Бабир (20. Задерецький, 36), 89. Козьбан.

Вболівальники «Динамо», які свідомо проігнорували виграний об’єднаний турнір, з нетерпінням очікували дебюту оновленої команди у національній першості. Трансферні апетити київського клубу цього року найчастіше збурювали інформаційний простір. Низка дороговартісних новачків з європейських чемпіонатів повинна вивести «Динамо» на новий рівень. Та й суперник для феєричного старту вийшов те що треба, міг подумати хтось. «Волинь» ледь позбулася серйозних боргів і втратила півтора десятка гравців «основи». На їх місце прийшла необстріляна на серйозному рівні молодь з ненайсильніших команд української першої ліги або ж волинського «дубля». Але така думка мала б право на існування, якби не робота на тренерському містку Віталія Кварцяного, який не раз уже доводив своє уміння ліпити з нічого цукерки, які ще й потім можна непогано продати.

Цього разу ставку було зроблено на позбавлення від баласту з легіонерів і вливання молодої амбітної української крові. У грі проти «Динамо» у «Волині» свої перші матчі в елітному дивізіоні української першості провели одразу четверо футболістів – Дмитро Нємчанінов, Дмитро Козьбан, Редван Мемешев і Дмитро Задерецький.

Ставка зіграла на всі сто уже в дебютному матчі. Хай невеличке, але свято у Києві, було саме у волинських уболівальників. Стартові хвилини матчу шокували динамівців. Вже на другій хвилині матчу триходівку «Волині» результативно завершив Ярослав Кінаш, перекинувши м’яч через голкіпера «Динамо» Олександра Шовковського. Доки кияни оговтувалися і розбиралися що та як, а тривало це хвилин 25, лучани могли закріпити свою перевагу. Мемешу забракло якихось півметра аби замкнути небезпечну подачу від партнера, а удар зі штрафного Еріка Бікфалві прийшовся у «стійку». У ці хвилини у динамівців взагалі нічого не клеїлося. «Динамо» відігралося, реалізувавши перший же свій небезпечний момент, та й то гол кияни не забили, а запхали у штовханині у штрафному майданчику. Це вдалося новачку «Динамо» Мбокані. Буквально одразу господарі поля могли вийти вперед, але Андрій Ярмоленко змарнував вихід на побачення з Недільком.

Другий тайм матчу розпочався із шансу для «Волині», але його не використав Козьбан. Далі лучани, відстоюючи результат, нав’язали супернику чоловічу боротьбу, в якій з поміж інших вирізнявся Сергій Сімінін. Навіть важко порахувати кількість вдалих підкатів від капітана луцької команди. Тому практично увесь другий тайм кияни відіграли без ударів по воротах. Коли ж динамівці почали поспішати, «Волині» вдалося дві непоганих контратаки, які завершувалися призначенням штрафних у ворота Шовковського. Удар Бікфалві приблизно з тієї ж точки, що й у першому таймі, цього разу прийняла на себе стінка, а ось постріл Ванче Шикова парирував воротар.

Дуже драматичною вийшла кінцівка гри. З поля був вилучений Мемешев, а «Динамо» пішло на фінальний штурм. Його апогеєм був удар Дуду у стійку воріт.

Отож «Волинь» стала автором першої міні-сенсації в новому українському чемпіонаті. Зазначимо що шанси лучан на перемогу букмекери оцінювали як 1 до 17.

Приємно відзначити, що у команди зникла байдужість і знову ожила душа. Хочеться лишень додати: «З поверненням «Волинь», з поверхням Кварцяний!».

Результати матчів 1-го туру: "Севастополь"-"Чорноморець" - 1:1, "Шахтар"-"Говерла" - 2:0, "Динамо"-"Волинь" - 1:1, "Таврія"-"Зоря" - 0:2, "Металург" З.-"Іллічівець" - 0:1, "Дніпро"-"Арсенал" - 3:0, "Карпати"-"Ворскла".

Вступити у новий сезон лишилося ще двом клубам - "Металісту" та "Металургу" з Донецька, які зіграють свій матч сьогодні, 15 липня.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>