Президент Польщі помолився у Луцьку і зазнав яєчної атаки

У неділю 14 липня, у Польщі та Україні вшановували жертв українсько-польського кривавого конфлікту 1943 року . Президент польської держави Броніслав Коморовський прибув на жалобні заходи у Луцьк. У головному храмі волинських католиків – костелі Петра і Павла – відбулася меса. Разом з духовенством за невинно загиблих молився і Броніслав Коморовський. Глава української держави Віктор Янукович не приїхав. Отож Україну представляв віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко.

Меса тривала дві години. Вона зібрала чимало волинських католиків, приїхали до Луцька й кількасот поляків, серед них представники молодіжних організацій і навіть байкарського клубу. Богослужіння транслювали на великих екранах перед костелом Петра і Павла.

Після меси для польських та українських високопосадовців підготували жалобний обід у ресторані «Корона Вітовта». Але перед цим Броніслав Коморовський вирішив поспілкуватися з людьми. І тут трапився неприємний інцидент. До польського президента наблизився якийсь чоловік і роздавив у нього на плечі яйце. Провокатора затримали правоохоронці. За попередніми даними з міліції, це мешканець Запорізької області.

Зазначимо, що під час жалобних заходів Броніслав Коморовський і Костянтин Грищенко зробили офіційні заяви з приводу 70-річчя Волинської трагедії. Обоє говорили про примирення і взаємне прощення між українським та польським народами й про велике спільне майбутнє.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>