На Волині грозовий розряд спричинив 5 пожеж

11 липня на Волині через потрапляння грозового розряду у будівлі виникло 5 пожеж.

Як повідомили в Управлінні ДНС в області, у селі Чевель Старовижівського району блискавка влучила у житловий будинок. За 40 хвилин працівники державної пожежно-рятувальної частини №16 та місцевої пожежної охорони села Дубечно ліквідували пожежу. Вогонь встиг знищити дах та пошкодити стіни оселі.

Цього ж дня у селах: Краска Ратнівського, Деревок Любешівського, Журавичі Ківерцівського районів та у селищі Маневичі грозовий розряд пошкодив господарчі будівлі селян.

Рятувальники Волині просять громадян дотримуватися елементарних правил безпеки під час грози. Слід уникати дерев, що окремо стоять; не торкатися металевих предметів; триматися подалі від води (удар блискавки у воду може бути смертельний на відстані100 м). Удома вимкніть радіо і телевізор, не користуйтеся електроприладами та телефоном; не створюйте протяг. Найважливіше – будівля повинна бути захищена блискавкозахистом. Його монтаж слід доручити лише організаціям, які мають відповідну ліцензію на цей вид робіт.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>