Білорусь продовжує «наступ» на унікальні волинські озера

Поблизу українсько-білоруського кордону таки продовжується   розбудова виробничих площ комбінату будівельних матеріалів  «Кварцмелпром», що свідчить про подальшу потужну розробку Хотиславського кар’єру. А він розташований за кількасот метрів від української території. Мешканці прикордонних населених пунктів занепокоєні цієї ситуацією, адже негативні наслідки позначаться в першу чергу на них. У Білорусі побувала  кореспондент Українського національного радіо Світлана Мех і бачила все на власні очі, повідомляє сайт Волинської обласної ради.

Хотиславський кар’єр загрожує Волині значним пониженням рівня грунтових вод, а значить можливою втратою унікальних озер у Шацькому і Любомльському районі. Він має простягнутися вздовж україно-білоруського кордону на значні території. З приводу його неодноразово протестували українські науковці, також були публічні зустрічі з колегами із сусідньої держави. Проте усі ці зустрічі ніяк не вплинули на ситуацію. Білоруська сторона продовжує реалізовувати масштабний і вигідний для себе економічний проект.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>