Понад 40 років віддала пошті

Надія Салінська

Надія Салінська

А в трудовій книжці – всього один запис

Надія Салінська, начальник відділення поштового зв’язку села Грудки Камінь-Каширського району, понад 42 роки відпрацювала в галузі – і в неї найбільший стаж роботи по центру. Хто ще може похвалитися такою відданою працею на одному робочому місці? Хоча жінка скромно каже, що не заслужила уваги, адже як і всі, намагається старанно виконувати свої обов’язки.
На пошту Надія Василівна прийшла відразу після школи. Хоча змалку дуже хотіла стати бібліотекарем. Однак доля розпорядилася інакше: була вільна вакансія – і вона стала поштовиком. Тепер тільки посміхається, мовляв, далеко не відійшла:
– За життя перечитала гори газет і журналів, не закидала і художню літературу, просто «ковтала» вітчизняну і зарубіжну класику. То тепер вже очі не ті… Та й клопотів вдома вистачає, адже утримуємо в господарстві й корову, і свині, і птицю, обробляємо чимало городу. А біля всього треба попоходити.
Але коли хоч вільна хвилина випаде, Надія Василівна завше бере до рук улюблені видання – «Вісник+К» та рідну районну газету «Полісся». Наш тижневик в цьому селі передплачує майже 130 селян.
Окрім періодики, доводиться листоношам Валентині Сидорук та Олені Тимошик доставляти читачам ще й різноманітний крам. Село дещо розкидане, тож шлях від хати до хати  працівниці поштового зв’язку долають на велосипеді.
Донька Надії Василівни також закінчила технікум зв’язку, однак обставини склалися так, що разом з чоловіком займаються власною справою. А от мама професії не зраджує, каже, що вже звикла тут працювати і на іншому робочому місці себе ніколи не уявляла. А щодо газетних публікацій, то хотіла б більше читати про село, порад для господинь. Висловлюють читачі з Грудків і побажання, щоб більше друкували програм телебачення. Адже люди потрохи вже переходять на цифрове, тож колись рідкісні канали стають доступними тепер і у віддалених населених пунктах.
Марія ДУБУК,
Волинська область
Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО
  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>