Волинські шахтарі отримали гроші на зарплату

Учора в область надійшов другий транш асигнувань розміром 20 млн грн з цільовим призначенням на будівництво шахти №10 «Нововолинська». З цих коштів «Дирекція по будівництву об'єктів» отримала дозвіл голови облдержадміністрації на проведення касових розрахунків у сумі  800 тис грн на оплату її першочергових потреб.

Решта суми – 19 млн 200 тис. грн, як повідомляють у прес-службі Волинської облдержадміністрації, скеровано для виплати заборгованої зарплати будівельникам та обов’язкові відрахування підприємства у бюджети різних рівнів та соціальні фонди. Заборговану зарплату отримають у тому числі працівники «Луганськшахтопроходки» - компанії, яка виконувала підрядні роботи на об’єкті у минулому році.

Нагадаємо, нововолинські шахтарі погрожували перекрити трасу Львів-Ковель, намагаючись звернути увагу держави на свої проблеми. Ще з минулого року вони не отримували зарплатні. Люди вже готові були вдатися до радикальних заходів. Щоб уникнути цього голова Волинської облдержадміністрації звернувся до Першого віце-прем’єр-міністра України Сергія Арбузова та міністра фінансів України Юрія Колобова з проханням про додаткове виділення коштів з Державного бюджету.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>