На Дніпропетровщині у селян землю відбирають озброєні рейдери

В селі Курилівка, що в  Дніпропетровській області, третій день поспіль селяни відбивають атаки озброєних рейдерів, котрі намагаються заволодіти їхніми полями з пшеницею.

До селян приїхав громадянин чоловік у супроводі кількох автомобілів з «бритоголовими», котрий заявив про свої права на землю і врожай, повідомляє прес-служба ВК «НАСТУП». Люди, обурені такою заявою, намагалися будь-що відстояти свою власність, до спротиву задіяли навіть комбайн, щоб відтіснити автівки загарбників.

До слова, у селян на руках є всі документи, що підтверджують право власності на землю.

«У нас 470 пайовиків з Курилівки, Єлизаветівки і Миколаївки, - розповідає житель Курилівки. - Тепер у нас все відбирають. Я є власником землі вже 13 років, у мене є державний акт на землю і кадастровий номер. Тепер з`явився якийсь ЗАТ «Дніпровець», представник якого пред`являє права на мій та інші паї, керуючись розпорядженням голови району Володимира Мухи. Минуло вже два суди, які ми виграли, а беззаконня все одно триває».

За словами юриста Надії Мінгалеєвої, яка захищає мешканців сіл, до неї за допомогою звернулися колишні колгоспники КСП «Придніпровець», які після розвалу колгоспу у 2000-му році отримали паї на землю. «Третій день приїжджають люди, озброєні вогнепальною зброєю, палицями і складаними ножами. У людей стріляють, б`ють їх. Новоявлений власник землі відкрито заявляє про підтримку прокурором Петриківського району Сергієм Качуром. Зараз чотири людини знаходяться у лікарні у передінсультному стані».

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>