Раніше підкидали цуценят, а тепер –стареньких бабусь?

Нещодавно одна жінка розказала історію, яка трапилася з нею. Попросила єдине – не вказувати її справжнє ім’я та координати.

Отож, тієї обідньої пори Олена Миколаївна поверталася додому з магазину. Живе сама, якраз біля траси. Тільки взялася хвіртку відчиняти, як поряд різко загальмувала автівка, а звідти швидко вискочив якийсь чоловік і кинувся її обіймати. Тітка Олена від несподіванки ледве на ногах втрималася, бо ж не молодичка давно, 75 вже минуло…

А чоловік все в обіймах тітку Олену душить та швидко, заледве не скоромовкою, пояснює: так давно її не бачив, що аж заскучав, і взагалі, чи не могла б вона за його мамою два дні подивитися, поки він у відрядженні буде? Тітка тільки й встигла очі вилупити на незнайомця, а він вже з машини витягає якусь сухеньку бабцю і на руках поперед себе пре її повз господиню в двір. Садовить на стільчик – і назад, кулею звідки. Вскочив у машину – і поїхав.

А тітка Олена й з місця рушити не може. Прихована камера? Чийсь жарт? Старенька бабця сиділа тихо-тихо. Ходити не могла, а пам’ятала добре лише те, як дівувала та під вербами з хлопцями стояла. Господиня змогла дізнатися, що її непроханій гості 94, привіз її син, що живуть вони в Луцьку на якихось квартирах, а де – вона й не пам’ятає.

У кишені халата Олена Миколаївна знайшла клаптик паперу з вказаним мобільним телефоном. Дзвонила по ньому, що чукча в рельсу – абонент був поза зоною.

Тітка Олена, як чесна людина, підкидька до хати завела і два дні чемно доглядала – блудного сина цієї матері чекала. Коли ж він і на п’ятий день не з’явився, а старенька, таке враження, що зібралася на той світ – занервувала. А як і справді помре, не дай, Боже?! Що тоді робити? Кого ховати, як підписувати? Сусіди на консиліум зійшлися і лиш головами скрушно хитали. Дожилися, зітхали вони, раніше на подвір’я тих, хто живе біля дороги, цуценят та кошенят на ходу кидали з машини. Тепер от бабусь навчилися? А якщо точніше – матерів рідних?

***

Мала тітка Олена після того сусідського консиліуму вже в міліцію їхати, як увечері нарешті з’явився чоловік. Згріб в оберемок свою маму і поніс у машину. На ходу пояснив, що він і Олена Миколаївна нібито мають якихось спільних знайомих. Але яких – не уточнив. Стримано подякував і поїхав.

Мирослава КОСЬМІНА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>