ЮНЕСКО бере під опіку ще вісім українських церков

На 37-й сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, що відбувся в Камбоджі, до списку всесвітньої спадщини внесено Херсонес, а також "Дерев'яні церкви Карпатського регіону Польщі і України". Серед храмів - вісім унікальних дерев'яних церков, що розташовані на території України (4 у Львівській області, по 2 в Івано-Франківській і Закарпатській областях), а також вісім у Польщі.

Підготовчі роботи щодо внесення дерев'яних храмів у список ЮНЕСКО тривали в Україні та Польщі від січня 2009 року. Серед претендентів було 44 древні культові споруди. Найстарішою з-поміж обраних є церква Зіслання Святого Духа в селі Потеличі на Львівщині (датується 1502-1600 роками). У найкращому стані перебуває храм Святого Духа XVI століття в Рогатині. Ще одна прикарпатська церква - Різдва Пресвятої Богородиці в с. Нижньому Вербіжі Коломийського р-ну, пам'ятка архітектури 1808 р.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>