Україна у десятці країн, в яких найчастіше викрадають гроші через Інтернет

Число Інтернет-користувачів, що зіткнулися з фішинговими атаками за останні 12 місяців, збільшилося на 87% - з 19,9 до 37,3 мільйонів. Найчастіше жертвами цієї кіберзагрози стають жителі Росії (19%), США (12,5%), Індії (10%), В'єтнаму (3,35%), Великобританії (3,25%) і України (2,25%). Такі результати дослідження "Еволюція фішингових атак у 2011-2013 роках", проведеного "Лабораторією Касперського" у червні 2013 року на основі даних хмарної системи моніторингу Kaspersky Security Network.

Фішинг - це схема інтернет-шахрайства, при якій злочинці створюють фальшиву копію популярного сайту (сервісу електронної пошти, інтернет-банка, соціальній мережі і так далі) і різними способами намагаються заманити на неї користувачів Інтернету. Мета фішингових атак - отримати цінні особисті дані споживача: персональні відомості, інформацію для доступу до банківських сервісів і аккаунтів в соціальних мережах. Згодом зловмисники або самостійно використовують отримані дані для викрадення грошей жертви, а також поширення спаму і шкідливого ПО через скомпрометовані аккаунти в пошті або соціальних мережах, або перепродають інформацію іншим злочинцям.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>