Арнольд Шварценеггер взявся за вирішення екологічних проблем Донецька

У Донецьку буде відкрито єдине для регіонів Центральної і Східної Європи представництво R-20. Тут концентруватимуться усі інноваційні екологічні і енергозбережні проекти.

Відповідне Комюніке про спільні дії підписали у Брюсселі голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький і засновник неурядової громадської організації R-20 Арнольд Шварценеггер у присутності голови Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу. Мета підписаного комюніке – розвиток співпраці, спрямованої на спільну реалізацію проектів у сфері енергоефективності, енергозбереження, відновлюваних джерел енергії і боротьби зі змінами клімату. Сторони також домовилися спільно навчати фахівців з цих питань, повідомляє inpress.ua.

Окрім цього, представництво займатиметься розробкою і реалізацією проектів по трьох основних напрямах: комплексна модернізація енергопостачання і теплопостачання шляхом переходу на устаткування по виробленню енергії, працююче на біомасі; використання сонячної енергії; перехід на світлодіодне вуличне освітлення.

R-20 є некомерційною екологічною організацією, заснованою в листопаді 2010 року колишнім губернатором Каліфорнії Шварценеггером за підтримки ООН. Це коаліція субнаціональних (регіональних) урядів, приватних компаній, міжнародних і неурядових організацій, наукових і фінансових установ. Її місія полягає в наданні допомоги регіонам в реалізації низьковуглецевих і кліматично стійких проектів, а також в обміні передовим досвідом в розвитку відновлюваних джерел енергії і енергоефективності з метою створення «зеленої економіки».

Відповідно до статуту R-20, її місія полягає у відвертанні збільшення температури на Землі за рахунок скорочення глобальних викидів парникових газів.

Головою організації є Шварценеггер, президентом – Мішель Саббан (керівник Асамблеї європейських регіонів), виконавчим директором – Крістоф Нутталь.

Штаб-квартира R-20 розташована в швейцарській Женеві. Організація також має партнерські офіси в США, Бразилії і Китаї.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>