У Пакистані розстріляли українських альпіністів

У ніч з 22 на 23 червня, в результаті атаки бойовиків "Талібану" на півночі пакистанського Кашміру загинули, за попередніми даними, один громадянин Росії, п'ять - України і троє - КНР. В результаті нападу загинула також громадянка Пакистану.

Інцидент стався неподалік від базового табору альпіністів у провінції Гілгіт-Балтистан, що межує з Китаєм.

Серед туристів, убитих бойовиками в Пакистані, було троє харківських альпіністів, які у складі міжнародної групи збиралися вийти на гору Нанга Парбат (8125м, Пакистан) - дев'ятий за висотою восьмитисячник у світі

Про це повідомив президент Федерації альпінізму і скелелазіння Харківської області Геннадій Копійка.

"Мені подзвонив Олександр Заколодний (також член міжнародної групи альпіністів) і повідомив, що троє членів нашої експедиції, всі троє - харків'яни, загинули. Це Ігор Свергун, керівник групи, Бадаві Кашаєв і Дмитро Коняєв. Зараз їхні тіла доставлені в Ісламабад і проходять процедуру упізнання. У нас попросили їхні фотографії", - повідомив Копійка.

Міжнародна експедиція, до складу якої входили альпіністи з України, Грузії та Словаччини, що збиралася підкорити Нанга Парбат, стартувала на початку червня. Очолював групу майстер спорту міжнародного класу Ігор Свергун.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>