У Луцьку проспект – як міжнародна траса

Щойно дозволила погода, у Луцьку закипіли роботи з відновлення зруйнованих взимку доріг. Оскільки ремонту потребують чимало вулиць, а фінансові можливості обмежені, у міській раді кілька разів складали і коригували список шляхів, які слід обновити у першу чергу. Зрештою зійшлися на тому, що слід зробити акцент не на кількості вулиць, а на якості ремонту.

Так найбільше уваги цього року приділили проспекту Перемоги – це міська магістраль, яка витримує найбільший пасажиропотік. Спочатку на цей об’єкт планувалося витратити 700 тисяч гривень, але зрештою кінцевий кошторис склав 2 мільйони 300 тисяч, оскільки було вирішено повністю замінити верхній шар дороги. Її відкрили наприкінці минулого тижня. Як розповів голова наглядової ради групи «ЛАД» Юрій Ольховий, під час ремонту проспекті Перемоги використана найсучасніша технологія. Замість традиційного асфальту верхній шар виклали щебенево-мастиковим асфальтобетоном. Це суміш до якої входить 80 відсотків кубовидного щебеню дрібних фракцій і спеціальна мастика з полімерними матеріалами. Подібні технології застосовуються під час будівництва міжнародних трас. Така дорога має протриматися 7-10 років.

Загалом цього року заплановано капітально відремонтувати 25 вулиць. На даний момент більшість робіт уже виконана.

Також триває капітальний ремонт мосту через річку Стир на Рованці. Тут уже завершили перший етап робіт – підготовчий. Тепер будівельники очікують коли будуть закуплені матеріали для деформаційних швів – конструкцій, які зменшують вібрацію і, відповідно, захищають дорожнє покриття від руйнації. На завершальному етапі робіт тут належним чином облаштують тротуари та освітлення. Все мають завершити за півтора місяця. Проект обійдеться міській казні майже у мільйон гривень.

Паралельно у Луцьку триває ремонт дворових територій. Зокрема, добігають кінця роботи поблизу реконструйованого після обвалу будинку на Рівненській, 109. Ту Як розповів Микола Романюк, всередньому, один двір обходиться бюджету у 300-400 тисяч гривень. За ці кошти облаштовують пішохідні доріжки, освітлення. Також обов’язково у кожному відремонтованому дворі встановлюють дитячі та спортивні майданчики, щоб забезпечити дозвілля для дітей та молоді. Цього року за таким принципом оновлять кілька десятків дворів.

Луцький міський голова Микола Романюк наприкінці минулого тижня особисто проінспектував проведення робіт, вислухав побажання лучан щодо благоустрою.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>