Красу створили поштарі

Кожен, хто їде центральною дорогою у селі Шклинь Горохівського району, неодмінно звертає увагу на плетений тин із соняшниками, царівну-жабу та котика-муркотика, який притулився до ялинки. Хтось, може, подумає, що так гарно оздобили територію біля дитсадка, та жовтий ящик для листів вказує на зовсім інше призначення цієї будівлі. Тут знаходиться місцеве поштове відділення. Нечасто побачиш таку оригінальну красу біля нього. Як розповідає начальник Шклиньського поштового відділення Лариса Рудусь, ідея щодо благоустрою виникла сама-собою, коли звалився старий паркан.

Шклиньські листоноші-дизайнери

Шклиньські листоноші-дизайнери

– Разом з дівчатами-листоношами Танею Іщук, Людмилою Юшак, Наталією Вінчук вирішили зробити новий, але оригінальний, щоб приємно було і нам, і людям, – каже Лариса Афанасіївна. – Заручившись допомогою наших чоловіків, запрягли коника, поїхали до лісу, нарубали верби та й сплели тин.

А Тетяна Іщук з пластикової вагонки, яка залишилась після ремонту вдома, повирізала фігурки казкових героїв, розмалювала їх, і поставили на газоні. Навіть символічних поштових голубів з листом вона придумала. Виявляється, для того, аби створити затишок та красу на робочому місці, багато не потрібно. Варто лише трішки пофантазувати. І місцеві жителі гарний настрій отримують, коли йдуть цією казковою алейкою. Навіть з дитсадка приводили сюди малечу на екскурсію. Правда, гірчинки додають пияки, яким теж подобається затишна атмосфера біля пошти, і вони часто вживають тут «по сто грамів». Насмітять, та й залишать все. Їм байдуже до затишку, в який жінки вклали душу.

Шклиньські листоноші не лише вправні господині та ландшафтні дизайнери, а й трудівниці. 85 примірників «Вісника+К» та різноманітні товари приносять своїм односельцям. Їх начальник Лариса Рудусь понад 25 років працює на пошті, тож знає про смаки кожного відвідувача. Каже, що у «Віснику» людям подобається читати різні історії життя, дізнаватися новини з інших областей, а жінки є шанувальниками драм та «Порадника».

– Ваша газета різнопланова. Тим і «бере» читачів, – зазначила Лариса Афанасіївна.

Руслана ТАТАРИН,

Волинська область

Фото автора

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>