США готує висадку на Марс

Національне управління по аеронавтиці і дослідженню космічного простору(НАСА) відібрало восьмеро американців, які до 2020 року зможуть відправитися з першою місією на Марс.

Як повідомляє Inpress.ua, серед восьми щасливчиків - чотири жінки і четверо чоловіків. Кандидати впродовж півтора року проходили складні тесті, психологічні і фізичні випробування, а також медичні комісії. Число претендентів перевищувало 780 чоловік на одно місце. Тепер членам передполітної групи належить пройти ретельну підготовку, яка стартує в серпні цього року в тренувальному центрі американських астронавтів в Х'юстоні.

У НАСА інформували, що спеціальні семінари і тренінги проходитимуть в різних куточках світу, де завойовникам космосу належить осягнути ті або інші особливості, пов'язані з майбутньою місією. Якщо вони завершаться успішно, відібраних вісім чоловік приєднаються до 48 досвідчених астронавтів НАСА для майбутніх "місій на низьку навколоземну орбіту, астероїд і Марс".

Біографії претендентів підтверджують, що на Червону планету відправляться кращі з кращих. Серед них є доктор медичних наук, чотири льотчик-випробувачі, військові і вчені.

зарплата майбутніх астронавтів під час навчання складе від 60 до 140 тис. доларів в рік.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>