Обікрав сільраду, щоб повернути кредит

Соловичівський сільський голова, прийшовши вранці на роботу, виявив зникнення двох системних блоків, двох моніторів, комп'ютерної мишки та 15 гривень. Про крадіжку чоловік негайно повідомив працівникам міліції та прокуратури. На місце події відразу виїхала слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом райвідділу.

Завдяки професійним діям працівників патрульної служби ковельського міськвідділу міліції зловмисника оперативно затримали. Ним виявився 27-річний молодик, котрий приїхав погостювати до батьків у село.

Згодом підозрюваний повідомив, що наважився скоїти крадіжку через безвихідну матеріальну ситуацію. Роботи він немає, а гроші були потрібні, щоби сплатити кредит. Іншого виходу, як скоїти крадіжку із приміщення місцевої сільради, не знайшов.

Як розповіли у СЗГ УМВС України у Волинській області, до злочину чоловік ретельно підготувався. Працював у рукавичках. Проникнувши у сільраду, вирішив взяти із собою лише монітори, а системні блоки заховав тут же, на горищі, щоби згодом забрати. Вкрадене хотів продати у Ковелі, де й був затриманий.

- Міліціонери дійсно добре спрацювали, тож усю техніку відразу повернули працівникам сільської ради. Щодо самого підозрюваного, варто сказати: йому сповна доведеться відповісти за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, - наголосив начальник УМВС України у Волинській області полковник міліції Олександр Терещук. - Такі дії караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років. Окрім того, зараз він активно працює на благо громади: прибирає кладовище та територію поблизу сільської ради.

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>