На Волині за 3 останні роки додатково в обробіток введено 80 тис. га земель

На Волині за 3 останні роки додатково в обробіток введено 80 тис. га земель сільськогосподарського призначення. Про це розповів заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк на нараді з питань здійснення державного контролю за використанням та охороною земель комунальної та державної власності, додержання вимог земельного та екологічного законодавства.

"Згідно нового Закону України "Про внесення змін до статті 209 Земельного кодексу України", який набрав чинності 1 січня цього року, кожен клаптик землі сільськогосподарського призначення повинен мати цільове використання. Якщо ж ні, то щороку сільська рада втрачає понад мільйон гривень податків, які мали б надходити до бюджету за оренду землі", - наголосив заступник голови ОДА.

"Найгірша ситуація склалась у Ківерцівському та Луцькому районах. Мені соромно за необроблену землю, за їх громаду. Тут грубо порушується земельне законодавство. Це стосується Жидичинської, Озерцівської, Прилуцької, Липинської, Маяківської, Боратинської, Гіркополонівської сільських рад", - висловив своє обурення Віталій Карпюк.

Як доповів начальник державної інспекції сільського господарства в області Сергій Горбач, у Луцькому районі пустує 1695 га землі та Ківерцівському - 5,5 тис. га.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>