На “Ночі у Луцькому замку” мер обіцяє “бомбу”

Уже всьоме древній Лучеськ скликає гостей на унікальний фестиваль "Ніч у Луцькому замку". На прес-конференції, присвяченій його організації, міський голова Микола Романюк підкреслив, що з бюджету на цей захід не піде жодної копійки. Усі витрати на себе взяв бізнес, а за містом лишилися організаційні питання.

Дуже ретельно відбирали колективи для запрошення на фестиваль. Увагу звертали на тих, хто у своїй творчості намагається якомога точніше відтворити побут і життя людей часів князівської доби. На дійстві виступлять театри стародавнього танцю "Belriguardo" (Польща) та "Джойсанс" (Київ), музичні гурти "Euphorica" (Чехія), "Zalvarinis" (Литва), "Irdorath" (Білорусь), клуби історичної реконструкції "Паладін" (Львів) та луцькі "Аквітанія" і "Лучеськ".

Спеціальним гостем фестивалю буде співачка Ніно Катамадзе у супроводі гурту з Грузії.

Традиційно гості фестивалю зможуть поторгуватися на ярмарку і покуштувати середньовічних страв. Серед розваг також лицарські бої, вогняно-піротехнічне шоу, екскурсії найпотаємнішими куточками замку. Але організатори зізнаються, що цього року приберегли один сюрприз. Мова про 3D-відеоінсталяцію "Містерія часу". "Це буде "бомба". Такого навіть у Києві не було. Останнього разу щось подібне показували у Санкт-Петербурзі. Але ми поки триматимемо подробиці у секреті", - заінтригував Микола Романюк.

Фестиваль відбуватиметься у ніч з 29 на 30 червня. Вартість квитка - 120 гривень (у день проведення - 150 гривень).

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>