«Вісник+К» у Раковому Лісі влаштував… з’їзд

Напередодні Дня журналіста тут линули пісні для працівників поштового зв’язку

У газеті повідомлялося, що «Вісник+К» започатковує зустрічі з читачами «Вісниківське село». Ми розповідали про Велимче Ратнівського району, де наш тижневик передплачують у кожній другій хаті – аж 371 родина. Напередодні свого професійного свята, Дня журналіста, редакція вирішила зустрітися зі своїми читачами і тими, хто доставляє наше видання до них – працівниками поштового зв’язку в Раковому Лісі Камінь-Каширського району, де тижневик також передплачують чимало наших прихильників (понад двісті сімей).

 

Хліб-сіль вісниківцям

Хліб-сіль вісниківцям

Хліб-сіль для вісниківців

Про те, що у цьому краї живуть гостинні люди, ми знали. Але щоб вісниківцям ще й дарували короваї... Зазвичай скаргами засипають, коли когось критикуємо – сваряться, навіть судом погрожують. А тут... Саме хлібом-сіллю зустрічали в цьому селі вісниківський екіпаж на чолі з редактором Євгеном Хотимчуком.

– Ми раді вітати наших помічників, надійних друзів у цьому прекрасному селі. Я вважаю, що День журналіста – це і ваше свято, – звернувся Євген Якович до поштовиків шести поліських районів. Сільський голова Ракового Лісу Володимир Ніщик зауважив, що йому приємно, що саме до їхнього населеного пункту з’їхалися кращі представники поштового зв’язку Ратнівського, Камінь-Каширського, Ковельського, Турійського, Старовижівського та Любешівського районів. «У нашому селі проводиться багато заходів, а от з’їзду ще не було...» – сказав Володимир Васильович.

Сергій Остапук, начальник ЦПЗ Камінь-Каширського, Ратнівського та Любешівського районів, додав, що і сам є активним читачем газети «Вісник+К», хоч передплачує й інші видання:

– Хотілося б більше читати матеріалів з віддалених сіл, історичних про наш край, – наголосив Сергій Омелянович. І подарував вісниківцям добірку книг про північний регіон Волинської області.

Чи не кожен присутній на зустрічі пригадував якісь публікації в газеті, дехто відверто критикував, казав, що потрібно більше додавати якихось цікавих сторінок, рубрик. Наприклад, Галина Шваб’юк, начальник відділу передплати Волинської дирекції «Укрпошти», зауважила, що знає редактора газети вже 17 років, відколи він очолив видання. За ці літа «Вісник+К» передплачує в області аж 35 тисяч сімей (загалом в західному регіоні Україні – майже 80 тисяч). Тож вона запропонувала більше проводити ось таких зустрічей з працівниками галузі, які знайшли хвилинку, щоб відірватися від своїх важких сумок з газетами та журналами, від городів (адже кожна листоноша в селі утримує ще й чимале підсобне господарство), і просто відпочити. Щоб послухати віншування від народного артиста України Василя Чепелюка та заслуженого артиста України В’ячеслава Судими, юної чарівної виконавиці з Рівного Іванни Місюк, яка хоч і закінчила податкову академію, але обрала спів. Багато теплих слів на зустрічі було сказано про ті поштові відділення, де найбільша передплата нашої газети. Скажімо, у ковельському №2, яким керує Надія Васковець, нас читає 139 жителів міста залізничників, у ковельському №8 (начальник відділення Валентина Ємчик) – 258, у Голобах (начальник Галина Стецюк) – 129. Люблять наш тижневик і в Лукові Турійського району, де листоноші доставляють видання аж у 186 осель. На Старовижівщині серед лідерів з передплати є село Дубечне (начальник відділення Оксана Камінська): тут 269 передплатників «Вісника+К», у кримненському відділенні, яким керує Валентина Гутич – 198, у Любохинах (керує Ніна Зубчик) – 163. У Любешівському районі Раїса Лахай, начальник ВПЗ з Великої Глуші, 30 років віддала пошті. Тут постійно передплачує «Вісник+К» 220 селян. Оксана Остапчук із Залаззя переконана, що її 140 прихильників нашої газети знайдуть щось цікаве і для себе, як і Галина Струк із Седлища та Валентина Дудко із Залізниці.

Вишиванка для редактора

У Камінь-Каширському районі чимало відділень, де понад 200 читачів дружать з нашим виданням: У Раковому Лісі поштовиками керує Марія Кухтей, і тут щочетверга наш тижневик доставляють у 203 домівки. У карасинському відділенні (начальник Юлія Трохимчук) – 177 передплатників, у камінь-каширському (начальник Лілія Кашуба) – 245, у відділенні Мельників-Мостища (начальник Тетяна Вознюк) – 142, у Видерті (начальник Ірина Рипіч) – 157 читачів. Та серед усіх шести районів найбільше полюбили «Вісник+К» все ж у Ратнівському районі. Представники поштових відділень навіть подарували редакторові газети вишиту сорочку, на що Євген Якович сказав: «Де не був на зустрічах, ніде ще вишиванок не дарували...» Всього на Ратнівщині 3800 передплатників нашого часопису: у Велимчі – 371 (про це село ми вже розповідали), у Заболоттівському відділенні – понад 300 читачів (оператор поштового зв’язку Лідія Зубрицька), у Самарах – 260 (начальник відділення Марія Сидорук), понад 200 передплатників – у Ратному, Гірниках, Жиричах... Цей список наших надійних друзів можна продовжувати. Адже за кожним читачем стоїть чиясь доля, життя. І журналістів дуже радує, що листоноші доносять наше видання не тільки у великі і малі села, а й навіть доходять на віддалені хутори. На зустрічі з працівниками поштового зв’язку у Раковому Лісі переконалися, що вони не тільки невтомно трудяться, а ще й гарно співають. Запрошені артисти запропонували присутнім влаштувати конкурс серед представників з районів, на що вони охоче погодилися. Перемогли господарі – працівники поштового відділення з Ракового Лісу, які заспівали кілька пісень. А насамкінець Ніна Зубчик з Любохин Старовижівського району навіть прочитала вірш про «Вісник+К». Тож зустріч до Дня журналіста вдалася. Прозвучало побажання, щоб це стало традицією. А журналісти знаходили все нові і нові цікаві для читача теми.

Марія ДУБУК,

Волинська область

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>