Спесцслужби США намагалися прослуховувати президента РФ

З секретних документів, переданих колишнім співробітником ЦРУ і Агентства національної безпеки (АНБ) Едвардом Сноуденом британським і американським ЗМІ, стало відомо, що Центр урядового зв'язку Великобританії (GCHQ) перехоплював телефонні дзвінки делегацій країн-учасників зустрічі G20, що проходив в Лондоні в 2009 році.

Про це, з посиланням на британську газету The Guardian, пише "Лівий берег".

Крім того, стало відомо, що спецслужбою були побудовані підставні інтернет-кафе, використовувані для перехоплення електронної пошти. Був отриманий також доступ до електронної пошти політиків, що читається через Blackberry.

Процес стеження контролювали 45 аналітиків. При цьому уся інформація про дзвінки відображалася на величезному відеоекрані в реальному часі. Операція була санкціонована прем'єр-міністром Великобританії Гордоном Брауном. Здобута таким чином інформація передавалася британській делегації, щоб забезпечити їй перевагу в переговорах.

Окрім цього, згідно із звітами АНБ, переданими британськими спецслужбами, фахівці американо-британської бази радіоперехоплення Menwith Hill в графстві Північний Йоркшир намагалися перехопити і розшифрувати супутникові телефонні дзвінки з Лондона в Москву Президента Росії (на той момент Медведєва), і інших делегатів.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>