Кличко випередив Януковича у рейтингу довіри – соціологи

За Віталія Кличка в першому турі президентських виборів готові проголосувати 15,9%, а за Віктора Януковича - 14,3%, свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Як пише "Лівий берег", респондентів попросили відповісти, за кого вони б проголосували, якби вибори відбулися в найближче воскресіння. У перелік кандидатів організатори опитування внесли Кличка, Петра Симоненко, Олега Тягнибока, Віктора Януковича і Арсенія Яценюка.

Яценюк отримав би 9,5% голосів виборців, Тягнибок - 5,8%, Симоненко - 4%.

Електоральна підтримка Кличка в порівнянні з червнем 2012 року збільшилася на 7%. Олег Тягнибок за рік поліпшив свій рейтинг на 3,7%.

Підтримка Януковича за цей час зменшилася на 3%, Яценюки - на 2% і Симоненко - на 1%.

В той же час, проти усіх проголосували б 18,1% опитаних, утруднювалися з відповіддю 15,8% респондентів. Опитування проводилося 21-30 травня. Було опитано методом інтерв'ю 2030 респондентів старше 18 років, що мешкають в усіх областях України і в Криму.

Варто відмітити, що Янукович уперше з початку своєї каденції на посту президента втратив лідерство в рейтингу.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>