У кожній третій хаті – двійня!

Село Колоденка біля Рівного прославилося на усю Україну: тут є вулиця, де у кожній третій хаті мешкають двійні. Люди вірять, що секрет криється у воді.

Хто вперше завітає на вулицю Шевченка, дивується - всюди бігає дітвора, наче під копірку: хлопчики - в однаковісіньких шортиках і футболках, дівчатка - в одного фасону та кольору сукенках. Адже тут підростає п'ять пар близнюків і дві двійні!

Місцеві жителі переповідають, що поява на світ одночасно двох, навіть й трьох малюків, для мешканців вулиці Шевченка - закономірність. І помітили її давним-давно. Що тому сприяє? Впевнені, чудодійна вода, що колись била ключем вкінці вулиці. Раніше до того джерела ходили люди і в спеку, і в лютий мороз. А потім воно обміліло, засмітилося… Проте нині мають кринички на власних подвір'ях і вірять, що споживають ту саму воду. А ще селяни переповідають, що їхню вулицю облюбували лелеки, а то ж, як відомо, птахи, які "приносять" діток.

Припущення мешканців Колоденки медики слухають не без усмішки. Кажуть, добре, що люди вірять у магічні сили природи. Однак те, що жінки одночасно народжують двох і більше дітей - генетична закономірність, а не вплив інших факторів, таких як вода, навколишнє середовище чи лелеки.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>