ЄС готує санкції проти України

Європейський Союз (ЄС) може ввести санкції проти України у відповідь на введення спеціальних мит на імпорт автомобілів. Про це пише "Газета по-українськи" .

Зокрема, 11 липня відбудеться чергове засідання комітету Світової організації торгівлі (СОТ) з торгівлі, де буде розглянуто питання українських захисних заходів. ЄС може заявити про можливість у відповідь кроків щодо українського експорту ще до цього засідання. За даними автоімпортерів, спецмита торкнулися 86% імпорту автомобілів. Тому може йтися про санкції приблизно на $250 млн.

Вчора Туреччина повідомила СОТ, що зробить дії у відповідь проти тарифу на імпорт автомобілів в Україну, Японія і Євросоюз дали зрозуміти, що можуть наслідувати турецький приклад. Зокрема, Туреччина вводить 23% мита на український волоські горіхи, що, за її оцінками, дозволить залучити $6,1 млн. Це еквівалентно збитку, завданому Туреччині спецмитом на експорт автомобілів в Україну.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>