Волинь отримала додаткові путівки для “чорнобильських” дітей

Початок літньої оздоровчої кампанії в Маневицькому, Любешівському та Камінь-Каширському районах, які відносяться до "чорнобильських", під особливою увагою волинської влади.

Зокрема, на Маневиччині цього року охоплять відпочинком 63% дітей шкільного віку. На що у місцевому бюджеті передбачено майже 300 тис. грн, додатково планується залучити 100 тис. грн. Цьогоріч Мінсоцполітики зважило на клопотання Волині, і область отримає на 1 500 путівок більше, повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

На Любешівщині з районного бюджету спрямовано на це близько 140 тис. грн. Протягом оздоровчого періоду відповідними службами району буде проводитись ретельна робота з відбору дітей на санаторно-курортне лікування в оздоровчі заклади області та України. Пріоритет в оздоровленні дітей надається дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям-інвалідам та дітям з багатодітних малозабезпечених сімей, дітям, які перебувають на диспансерному обліку. Центральною районною лікарнею уже здійснюється оздоровлення дітей в профільних санаторіях "Дачний" та "Згорани". Також на літній період заплановано 1134 путівки для оздоровлення школярів, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Всього в 2013 році у Любешівському районі планують оздоровити 3487 дітей шкільного віку, що складає 67 % від їх загальної кількості.

У Камінь-Каширському районі планується оздоровити та зайняти змістовним відпочинком понад 6 тисяч школярів, що складає 66% від загальної кількості дітей.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>