Біометричні паспорти поки що видавати не будуть

Кабінет Міністрів призупинив дію своєї постанови від 13 березня про введення біометричних документів.

У документі, текст якого має Zn.ua, МВС і Мінфіну запропоновано в тримісячний строк розробити й подати на затвердження єдині зразки бланків документів.

Нагадаємо, постановою "Деякі питання з виконання закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, які підтверджують громадянство України, засвідчують особистість або її спеціальний статус" були затверджені єдині зразки бланків біометричних документів.

Постанова також припускала виготовлення, оформлення й видачу документів, зразки бланків яких затверджені відповідно до цього документу, із застосуванням засобів Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування.

Тендер на виробництво біометричних документів в Україні виграло підприємство EDAPS.com, що входить до консорціуму ЕДАПС.

Нагадаємо, 7 червня Міністерство закордонних справ України почало оформлення і видачу біометричних паспортів для виїзду за кордон громадянам України, які постійно проживають або тимчасово перебувають за кордоном.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>