У Луцьку презентували картини, які можна бачити руками

11 червня у Палаці культури Луцька відкрилася унікальна виставка художника Сергія Поноченюка. Це не звичайне представлення картин, а спроба хоча б трохи привідкрити світ мистецтва для людей з вадами зору. Річ у тім, що картини майстра можна побачити не лише очима, а й руками. Адже для більшості робіт виконаних у стилі абстракціонізму вирізьблені текстурні копії, а для того, щоб відвідувачі з вадами зору або й взагалі незрячі краще зрозуміли символізм і глибину світу художника, до них додається ще й аудіопрезентація. Участь у відкритті виставка взяв і Луцький міський голова Микола Романюк, адже саме муніципалітет на прохання обласного відділення Українського товариства сліпих запросив Сергія Поноченюка. Для того, аби Микола Ярославович краще зрозумів значення виставки, йому запропонували лише за допомогою рук визначити, що намальовано на одній з картин.

Під час відкриття виставки художник та його команда провели майстер-класи для прихильників мистецтва. А для дітей з вадами зору запропонували гру у вирізьблені пазли.

Сергій Поноченюк кадровий військовий, але любов до мистецтва взяла гору. За 13 років його доробок налічує майже сотню робіт. Більшість із них виконані маслом, але є і графіка намальована олівцем та ручкою.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>