У Луцьку будують “Міст кохання” і встановлять будиночки для птахів

Останніх років 30 при згадках про одну з луцьких річок Сапалаївку завжди напрошувалися неприємні епітети. Місто перетворило досить пристойний водний об'єкт на смердючий і брудний струмок. Але нині міська влада намагається повернути річечці хоча б рекреаційне значення. У минулому році розчищено частину річки Сапалаївка.

Днями Луцький міський голова Микола Романюк провів на березі річки виїзну нараду з благоустрою. Зокрема, на часі продовження розчистки Сапалаївки аж до Теремнівських ставків. Також потрібно провести розчистку самих ставків і замінити шлюз.

Нині ж планують облаштувати невелику територію вздовж річки Сапалаївка в районі торгового центру "Сіті-Парк". Учасникам наради було представлено проект та поінформовано про роботи, які заплановано здійснити. Зокрема, тут облаштують вело- та роледоріжки, скейтпарк, встановлять лавочки, зроблять освітлення. Також у нашому місті буде свій "Міст кохання", де молоді пари зможуть вішати замки в знак міцності свого кохання. Радник міського голови Борис Сорока зазначив, що біля "Сіті-Парку" буде встановлено шлюз, завдяки цьому утвориться невеличкий ставочок, на якому встановлять будиночки для птахів. Роботи проводяться за кошти інвестора.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>