У Флоренції презентували Луцький Псалтир XIV ст.

5 червня в бібліотеці Медичі Лауренціана у Флоренції відбулась презентація факсимільних видань УПЦ (МП).

З благословення Блаженнішого Володимира Митрополита Київського і всієї України, участь у презентації взяв секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр. Також у заході взяли участь: керуючий приходами РПЦ в Італії єпископ Корсунський Нестор, настоятель Свято-Амвросіївської громади міста Мілану архімандрит Амвросій (Макар), секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, виконуючий обов'язки прес-секретаря Макарівського вікаріатства Києвської єпархії архімандрит Філарет (Єгоров), православне духовенство Мілану, директор Флорентійської бібліотеки сеньйора Вера Валітутто, почесний консул України у Флоренції сеньйор Анджело Відавіно, професор Флорентійського університету президент Італійської асоціації славяністів Марчелло Гарзаніті, представники видавництва "Горобець", представники влади і католицького духовенства.

Слід зауважити, що саме в цій бібліотеці священиками Волинської єпархії архімандритом Онуфрієм (Куц), протоієрем Миколаєм Бондаруком та протоієреєм Валентином Марчуком в 2011 році був віднайдений унікальний рукопис XIV ст. Луцький (Флорентійський) Псалтир. З благословення Предстоятеля УПЦ Волинська єпархія під керівництвом митрополита Волинського і Луцького Ніфонта видала факсимільну копію цієї унікальної пам'ятки історії.

Під час презентації у Флоренції архієпископ Олександр зачитав вітальну адресу Предстоятеля Української Православної Церкви. Він також подякував директору бібліотеки за тісну співпрацю і дозвіл на видання факсимільної копії Луцького Псалтиря XIV ст.

"Ми раді сьогодні розпочати презентацію факсимільних видань УПЦ саме з Італії. Ми помолились у Мілані, де також презентували Луцький Псалтир, сьогодні працюємо з вами у Флоренції, а також будемо продовжувати з благословення Предстоятеля УПЦ презентації у Франції, Словаччині, Іспанії та інших країнах Європи", - зазначив Його Високопреосвященство.

Архіпастир передав до бібліотеки факсимільні копії Пересопницького Євангелія XVI ст., Луцького Псалтиря XIV ст. та Луцького Євангелія XIVст.

 

Голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук від імені митрополита Ніфонта подякував директору бібліотеки та отцю Амвросію за допомогу у видавництві Луцького Псалтиря.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>