Прокуратура знайшла ще один незаконний платіж у волинських паспортистів

Прокуратура Волині завершила перевірку діяльності управління Державної міграційної служби України у Волинській області з питань своєчасності та повноти надання адміністративних послуг.

Встановлено, що працівниками Управління з грудня минулого року незаконно стягуються із волинян кошти в розмірі 0,5 неоподаткованого мінімуму доходів громадян за внесення будь-яких змін до виданих раніше документів.

Плату ж за отримання цієї послуги скасовано з 20 листопада 2012 року. Попри це працівники управління Державної міграційної служби України у Волинській області незаконно стягнули з громадян близько 7 тис. грн.

Перевіркою встановлено також випадки вимагання працівниками Управління від громадян додаткових документів і створення таким чином перешкод в отриманні адміністративних послуг.

На виявлені порушення прокуратурою області внесено подання начальнику управління Державної міграційної служби України у Волинській області. За результатами розгляду документа прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто дві посадові особи УДМС.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>