Відпочивати за кордоном стає небезпечно

Європа потерпає від повеней, а Туреччину охопили масові заворушення.

В Афінах лунали вибухи, частина Австрії, Німеччини, Польщі та більшість територій Чехії потерпають від повеней, а масові заворушення зі Стамбула розповсюдились по інших містах Туреччини.

Втім, українці продовжують їхати на небезпечний відпочинок. Журналісти "Сніданку 1+1" поспілкувалися з одним із таких туристів - Катериною, яка їздить за кордон майже щомісяця. Жінка має вдачу на екстремальні тури. У перший вона поїхала у 2004-му.

"Я три дні хвилювалася - дивилася новини, що гинуть люди і тільки на четвертий день згадала, що я туди лечу", - розповіла Катерина. Мандрівниця придбала тур на узбережжя Таїланду. "Я приїхала на восьмий день після цунамі, запах вогкості, згорілі кондиціонери", - повідомила вона.

Далі Катерині "пощастило" побувати у турецькому аеропорті після вибухів, а ще побачити повінь у Буенос-Айресі, але заплановані мандрівки вона ніколи не відміняє. "А якщо вона вже запланована - головне дотримуватися заходів безпеки - не лізти в гущу подій, не тягнути за собою дітей", - пояснила мандрівниця.

Таких як Катерина чимало, запевняє туристичний менеджер Денис Антіпанов. І навіть попри заворушення цими днями у Туреччині та вибухи у Греції, поїздки, сплановані заздалегідь, українці не скасовують, до того ж ще й продовжують бронювати тури.

"Туристи відлітають, прилітають, задоволені відпочинком, в принципі, ніяких проблем у цьому немає", - повідомив Антіпанов.

До слова, навіть у разі надзвичайної ситуації в країні, гроші за путівку туристу все одно не повертають. Можливо, саме через це буму відмов поки й немає.

А тим часом "Сніданок" перевірив, чи справді у Стамбулі настільки небезпечно для українських туристів. Адже на думку більшості мандрівників, насправді все виглядає не так загрозливо.

"Всі ці масові акції проходять на Таксим площі, а в місті все спокійно. Я перебував у бізнес-частині міста і там нічого взагалі не відбувається. В туристичних місцях спокійно і додаткової поліції не було видно", - говорить чоловік, якого журналісти зустріли в Борисполі зі Стамбулу.

А от у курортних містечках, зокрема сонячному Мармарисі, ситуація інакша. "Страйки були, агресивні, молодь в основному", - говорить одна з відпочиваючих.

На щастя, жоден із опитаних туристів у дні протестів не постраждав.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>