Президент раптово вирішив звільнити голову ЦВК

Президент України Віктор Янукович вніс до Верховної Ради подання про дострокове припинення повноважень члена та голови Центральної виборчої комісії Володимира Шаповала у зв'язку з досягненням шістдесятип'ятирічного віку (це сталося 25 травня).

"Відповідно до пункту 21 частини першої статті 85 Конституції України, статей 6 і 30 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" вношу подання про дострокове припинення повноважень члена Центральної виборчої комісії Володимира Шаповала у зв'язку з досягненням шістдесятип'ятирічного віку", - йдеться у поданні Глави держави.

Як повідомляє "Газета по-українськи" Віктор Янукович доручив представляти це подання на пленарному засіданні Верховної Ради України Представнику Президента України в парламенті Юрію Мірошниченку.

Іншим поданням Глава держави вніс на розгляд Верховної Ради кандидатуру доктора юридичних наук, професора, члена-кореспондента НАН Україн Олександра Копиленка на посаду члена Центральної виборчої комісії. Представляти подання у Верховній Раді Глава держави також уповноважив Мірошниченка.

Раніше повідомлялося, що діючому голові ЦВК Володимиру Шаповалу запропонували взяти участь у легалізації результатів всеукраїнського референдуму щодо змін до Конституції, однак той відмовився. Джерела стверджують, що посаду голови ЦВК, яку обіймає Шаповал, займе нинішній міністр юстиції Олександр Лавринович.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>