Пільгову пенсію допомогла отримати прокуратура

До прокурора міста Луцька Сергія Даніліна звернувся мешканець обласного центру Василь Лучинець, який не міг самостійно відстоювати свої порушені права й законні інтереси через скрутне матеріальне становище. Пенсіонер-заявник поскаржився на управління Пенсійного фонду в місті Луцьку з приводу порушення його права на призначення пенсії на пільгових умовах. Прокурор міста в інтересах Василя Лучинця звернувся до Луцького міськрайонного суду з позовом про визнання дій управління Пенсійного фонду в місті Луцьку неправомірними та зобов'язання призначити пенсію на пільгових умовах.

Як розповіла прес-секретар міської прокуратури Оксана Швець, було доведено, що чоловік має право на пільгову пенсію у зв'язку з особливими умовами праці, зараз не працює, утримує дружину - інваліда 1 групи та сина - інваліда 3 групи. Середньомісячний сукупний дохід їхньої сім'ї нижчий суми прожиткового мінімуму на одного члена сім'ї.

Більше 20 років Василь Лучинець працював на роботах в шкідливих умовах, що підтверджено відповідними довідками, наказами та записами в трудовій книжці.

Судом задоволено позов прокурора міста Луцька в інтересах пенсіонера. В аналогічній ситуації опинився ще один пенсіонер із обласного центру - Олександр Гордійчук. Позов прокурора міста Луцька в його інтересах судом також задоволено.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>